Sommarnattens leende…

Tack Kina för fotot!

Den bilden säger nog allt – om hur de bästa festfixarnas förberedelser med byggen och arrangemang på den vackraste solnedgångsfestplatsen skapade förutsättningar för det vackraste leendet sommarnatten ger…
TACK alla som för- och efterfixade, och alla som kom, deltog, dansade och log.

Förberedelser för SOMMARENS FEST!

Det finaste sommarvädret, på den ö-sida där ikväll algblomningen inte stör – med en engagerad, entusiastisk, målinriktad och festglad festfixarskara. Kan det bli annat än härligt? Kom och ät, bada, dansa… sommarens slåtterfest på Svartlöga!

Bästa grillplatsen i skärgården?

Festfixare – och de är inte ensamma…

Recycling såklart!

Strålande insatser på röjardagen

Ett varmt tack till alla som sågade, släpade och röjde i Alfridas spår i helgen. Tack vare dryga 40 personers idoga arbete under lördagen den 8 juni (somliga från bra tidigt på morgonen) är nu spår och vägar till allra största delen framkomliga igen. Så härligt för alla som vill röra sig i skog och mark!

Nu får man nog säga att det ÄR sommar – snart redan midsommar faktiskt. Kvällen före midsommarafton är det VM-pub i Ribrants lada och på midsommarafton sedvanligt firande. Detta tar sin början med att stången kläs och reses på förmiddagen (10-11, kom med blommor och blad) och sedan musik, dans och lekar kl 15.
Ja, och sedan händer det förstås mycket sommaren igenom. Titta på kalendariet här på hemsidan! En liten puff för slåtterkursen kan kanske vara på sin plats, den 29:e juni – anmäl i doodeln och ta med en egen lie!

VARNING – älgko med kalv

För alla som nu njuter av försommar, av långhelg och av möjligheten att vistas på Svartlöga: den älgko som sedan en tid vistats på Svartlöga har nu synts med en kalv i närheten av byn. Det är därför mer än vanligt tillrådligt att hålla hundar i koppel och att iaktta försiktighet både i närheten av byn och på andra ställen av ön.  En älgko med kalv kan vara aggressiv och direkt farlig.
Ta det försiktigt!
/Katarina (som fått informationen av Thord Åberg)

Sommaren kommer!

Kalendariet för Svartlögasommaren växer fram – ta gärna en titt på det här på hemsidan.

Det första som händer är en extra röjardag den 8 juni. Vi hoppas på tre arbetslag med motorsågsförare i täten och dragare, röjare, bärare och släpare i följe. Vi satsar på arbete mellan 10 och 15 (egen medhavd fika/lunch) och korvgrillning vid 15 för alla. För att kunna förbereda inköp och arbetsplanering hoppas vi att alla som vill och kan vara med anmäler sig i doodeln senast den 1:a juni (så ser vi till att korven räcker).

Det händer i sommar!

Det kommer att hända mycket på Svartlöga i sommar – och somligt av det som ska hända finns i Svartlögaföreningens kalendarium. Som vanligt är kalendariearbetet work-in-progress under våren, men det går att se det vi vet och planerar redan nu här på hemsidan. I juni kommer informationen upp på anslagstavlorna på ön.

I år börjar aktiviteterna ovanligt tidigt med den på årsmötet beslutade extra röjardagen den 8 juni. I tre arbetslag kommer vi att ha fokus på att röja spår i skogen, och det kommer att finnas arbetsuppgifter för alla åldrar och konstitutioner. Vi jobbar 10-15, med eget fika under dagen och gemensam ”föreningskorv” vid grillarna ca 15. För korvinköp etc kommer vi att skicka ut en anmälan om deltagande lite senare – men boka dagen redan nu för arbete och gemenskap!

Stängt var det här – men det ska vi ändra på under den extra röjardagen!